Kedves Látogató, üdvözöljük honlapunkon!

kézműves lekvárMűhelyünket 2014 szeptemberében alapítottuk sok évnyi kísérletezés után. Célunk: minőségi magyar kézműves élelmiszerek előállítása. Magunk által termelt és gyűjtött tiszta, vegyszermentes zöldség és gyümölcs feldolgozásával készítjük a kézműves lekvárokat, szörpöket és egyéb termékeinket.. Ezek elkészítésekor nagy hangsúlyt fektetünk a modern táplálkozás követelményeire, termékeinknek egy része teljesen cukormentes.

Több területtel, bérelt és saját ültetvénnyel is rendelkezünk. A házi mennyiséget már jóval meghaladva, de a minőséget tartva „főzzük ki” ezeket a különlegességeket. Nagytarcsán van a műhelyünk, gyümölcsfáink egy része is, de a Balaton mellett, és Nógrádban is rendelkezünk ültetvényekkel, bár elsősorban a vadon gyűjtött gyümölcsökre és gyógynövényekre fektetünk nagyobb hangsúlyt.

kézműves lekvár főzésFérjemmel ketten dolgozunk, mindent beleértve a metszéstől a kapáláson át, egészen a címkék tervezéséig. Szüretelés után azonnal feldolgozzuk a gyümölcsöt, minden a két kezünk munkája, így csak teljes értékű egészséges szemek kerülnek az üstbe. Agrárvégzettséggel rendelkezem, emellett gyógynövénytermesztő is lettem, mivel régóta nagy szenvedélyem a természet gyógyerejének kiismerése, és ezt fel is használom a lekvárokkal kapcsolatban. Kézműves lekvárjaink fantázianeveket kaptak attól függően, hogy az emberi lélek milyen érzésekkel fogadja a különböző ízeket. Így született meg a Madárlátta, Tűzbepillantó, Csalogató, Legényváró, Selymes, Szilaj, és a többi léleksimogató Lélekvár.

Balogh-Katona Kármen és Balogh Attila

ugrás az oldal tetejére